Biologisch Fruitbedrijf Van Eykeren

Het fruitbedrijf van de familie Koenraad Van Eykeren is  gelegen te Watervliet in de polders van het Meetjesland. Na aanvankelijk geïntegreerd fruit te telen is het bedrijf in 1999 omgeschakeld naar biologisch geteeld fruit: geen gebruik meer van chemische middelen, geen onkruidbestrijdingsmiddelen en het streven naar een natuurlijk evenwicht in de boomgaarden.

Er wordt veel aandacht besteed aan de boomgaardomgeving. Door het planten van gemengde hagen, het zaaien van bloemen en het plaatsen van nestkasten worden zoveel mogelijk natuurlijke vijanden van schadelijke dieren en insecten aangetrokken. Om het onkruid te onderdrukken wordt er onder de bomen klaver gezaaid. De volgende jaren is uitbreiding voorzien met meer ziekteresistente rassen. Het fruit wordt op het bedrijf bewaard in ULO koelcellen (laag zuurstofgehalte). Van de minder mooie vruchten (te klein, te groot, vorststrepen,  …) wordt sap gemaakt. Dit sap is steeds van een onberispelijke kwaliteit.

Je kan steeds bij ons terecht voor de aankoop van biologische appels & peren, alsook voor het sap.

Contact

ADRES Oudemansdijk 1a, 9988 Watervliet
TEL 09/379 84 91
GSM 0476/633 799
MAIL koenraad.van.eykeren@telenet.be

Openingsuren

Gelieve een seintje te geven op het nummer 09 379 84 91 indien u een bestelling op het bedrijf zelf wilt afhalen. Hou deze website in de gaten voor meer info.