De Vliethoeve

De Vliethoeve ligt tegen de Nederlandse grens midden in het krekengebied van de gemeente Assenede. De Meetjeslandse polders vormen met de Zeeuwse polders een geheel van bedrijven die hoofdzakelijk akkerbouw uitbaten. De Vliethoeve is een melkvee/akkerbouwbedrijf, uitgebreid met een hoeveterras en een kinderboerderij.

De Vliethoeve wordt door Luc Van Ootegem en Els De Pauw uitgebaat. We hebben 37ha akkerland en 16ha weiden. Ons bedrijf verbouwt traditionele akkerbouw namelijk 10ha aardappelen en 10ha suikerbieten. Daarnaast verbouwen wij 17ha mais bestemd voor onze melkkoeien en bijhorend jongvee.

Hoeveterras De Vliethoeve

Het hoeveterras De Vliethoeve serveert tijdens de zomer Meetjeslandse hoeve- en streekproducten. Je smult er van een verfrissend hoeve-ijsje, een huisbereide pannenkoek of wafel of een lekker dessertbord. We schenken diverse streekbieren zoals Augustijn en de bieren van huisbrouwerij Den Tseut.

Geïnspireerd door hun eigen kinderen Marte en Noor plaatsen Els en Luc een kindvriendelijke ontvangst centraal. Kinderen kunnen naar hartenlust schommelen, glijden en spelen in een grote zandbak. Verder kan je op de Vliethoeve terecht voor (kinder)feesten en -verjaardagen. De Vliethoeve is geselecteerd als Vlaams zuivelambassadeur voor schoolbezoeken in het kader van melk4kids.

Contact

ADRES Smoutersdijkstraat 11, 9960 Assenede
TEL 09/344 31 97
GSM 0478/25 92 82
MAIL depauwels@telenet.be

Volg ons!

Openingsuren

Zaterdag & zondag: van 11u tot 18u
Maandag, dinsdag & vrijdag: van 14u tot 18u.
Gesloten op woensdag & donderdag.

Tijdens de wintermaanden is de Vliethoeve open op zaterdag & zondag van 11u tot 18u.
Groepen die willen langskomen (ook tijdens sluitingsdagen) kunnen ons steeds rechtstreeks contacteren.